Uiteraard wil je er (nog) niet over nadenken, maar vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. het overlijden van jezelf of een geliefde naaste. Het is dan fijn om te weten dat alles op de juiste manier is vastgelegd, zodat jij of een andere nabestaande het niet meer allemaal zelf hoeft te regelen. Zo weet je ook zeker dat je kan voldoen aan de wensen of behoeften op dit gebied van de nabestaande. Hieronder 10 zaken waar je alvast over na kunt denken met betrekking tot uitvaartwensen. 

Begraven of cremeren

Het is fijn voor je nabestaanden om te weten of je gecremeerd of begraven wilt worden. Dit is uiteraard nogal een verschil. Bij een crematie wordt het lichaam verbrand en in een urn bewaard. Wil je begraven worden? Dan zul je in een kist in of boven de grond in een grafmonument gelegd worden. Zoals je merkt is dit nogal een verschil, dus erg belangrijk om dit op de juiste manier te beschrijven voor de nabestaanden. 

Groot of klein, besloten of openbaar

Wil je een grote of kleine dienst? Een besloten of openbare dienst? Vind je het altijd fijn om veel mensen om je heen te hebben, dan is het wellicht ook een fijn idee om je dienst/uitvaart openbaar te maken of in grote kring te organiseren.

Muziek

Heb je bepaalde nummers die je mooi vindt, waar je vrolijk van wordt of graag naar luistert? Beschrijf deze nummers dan zeker en zet deze nummers duidelijk op papier. Bewaar dit in een kluis of veilig op een plek bij een naast familielid, zodat je familie op de hoogte is van je wensen.

Catering 

Ben je van de traditie en de natte cake en koffie/thee of ben je meer een persoon die wilt dat alle nabestaanden jouw leven vieren met een lekkere borrel, bitterballen en taart? Vroeger was het vrijwel altijd de norm om voor cake met koffie en thee te gaan, maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos op dit gebied. 

Rouwvervoer en bloemen

Ben je een autoliefhebber en wil je naar je laatste rustplaats gebracht worden in een mooie auto of maakt het je allemaal niet uit en vind je het zonde van je geld? De mogelijkheden op het gebied van rouwvervoer zijn groot. Je kunt zelfs in een bakfiets naar je laatste rustplaats gebracht worden. Ben je een liefhebber van bloemen? Laat dit dan aangeven op de rouwkaart. Rouwbloemen bestellen via Rouwboeket.nl kan heel eenvoudig.

Over de auteur

Gerelateerde berichten