Ouderdom kan ervoor zorgen dat wenkbrauwen en oogleden gaan hangen en dat er wallen onder je ogen ontstaan, maar met een ooglidcorrectie kan dat snel worden rechtgezet. Overhangende oogleden kunnen zelfs problemen met zicht veroorzaken of hoofdpijn. Niemand wil er ouder, vermoeider of bozer uitzien dan ze eigenlijk zijn. Kijk je ’s ochtends in de spiegel en heb je het gevoel dat het spiegelbeeld niet overeenkomt met hoe je je voelt? Vragen mensen je net iets te vaak of je moe bent? Dan heeft dat zware gevolgen voor je zelfvertrouwen. Gelukkig is dat niet nodig, want een ooglidcorrectie is een kleine ingreep met een groot resultaat.

Los het op met een ooglidcorrectie

Er zijn verschillende soorten ooglidcorrectie die zich richten op verschillende plekken rondom het oog. Heb je bijvoorbeeld donkere en dikke wallen ontwikkeld, dan kun je deze drastisch verkleinen met een onderooglidcorrectie. Zijn je wenkbrauwen juist gaan hangen en zie je er daardoor boos en somber uit? Dan kun je je plastisch chirurg om een wenkbrauwlift vragen. En geven je bovenoogleden problemen, dan wordt er een bovenooglidcorrectie uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een combinatie uit te laten voeren. In alle drie de gevallen zullen de gevolgen van ouderdom veel minder zichtbaar zijn, zie je een natuurlijk resultaat en doet de ingreep wonderen voor je uiterlijk en zelfvertrouwen.

Het begint met een consult

Het eerste wat je doet als je denkt dat een ooglidcorrectie jou kan helpen is een afspraak maken met een plastisch chirurg. Kies dan een goede kliniek met geschoolde medewerkers en de nodige certificeringen. Laat een ooglidcorrectie ook nooit door iemand anders dan een deskundige plastisch chirurg uitvoeren. Heb je een geschikte kliniek gevonden, dan krijg je een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek kijkt de chirurg naar jouw klachten en beoordeelt zij of hij je ogen. Denkt de specialist dat de ingreep jou zal helpen, dan wordt deze ingepland.

De ingreep zelf

Op de dag van de ingreep ga je weer naar de kliniek. De plastisch chirurg tekent op je ogen af wat door middel van de ooglidcorrectie moet worden verwijderd. Je krijgt een plaatselijke verdoving en er wordt een incisie gemaakt op een discrete plek. Daardoor zijn de littekens later niet meer zichtbaar. Overtollig huid, spierweefsel en vet worden weggesneden en weggewerkt, waardoor je huid weer strakker komt te staan, je wenkbrauwen weer hoger komen en overhangende oogleden verdwijnen. De wondjes worden gehecht, je ogen worden gekoeld en je mag weer naar huis. Regel wel vervoer, want zelf rijden mag na deze ingreep niet.

Een groot resultaat

Je bent al vrij snel na de ooglidcorrectie weer toonbaar en de hechtingen worden een week na de ingreep verwijderd. Na drie maanden zie je wat het permanente resultaat is van de ingreep. Zorg je goed voor jezelf en leef je gezond, dan blijft dat resultaat wel 15 jaar zichtbaar. Je krijgt je zelfvertrouwen weer terug en ziet er weer uit zoals je je voelt. Dat is de 90 minuten in de stoel meer dan waard.

Over de auteur

Gerelateerde berichten