Voor mensen die diabetes hebben is het ontzettend belangrijk dat ze te allen tijde hun insuline spuiten bij zich hebben en ook de tests om hun bloedsuiker te prikken. Maar hoe neem je dit allemaal mee? Een speciale diabetes tas kan de oplossing zijn. Zo’n tas is speciaal ontworpen om al je diabetes-benodigdheden netjes in op te bergen. Het heeft allerlei vakjes aan de binnenkant waarin je alles kunt opbergen, en zelfs een isothermisch gedeelte dat bedoeld is om (zelfs in de zomer) al je injectiepennen gekoeld te houden. Dit vakje heeft een isolerende voering waardoor een constante temperatuur wordt behouden. Niet voor niets is zo’n speciale diabetes tas zo populair, want het is van groot belang dat jouw injectiespuiten koel blijven.

In een diabetes tas blijven je spuiten koel

Zo’n diabetes tas is eigenlijk niets meer dan een speciale insuline koeltas, maar dan in een hip jasje. Het is namelijk al vervelend genoeg dat je diabetes hebt en deze spullen altijd moet meenemen, dus is een hippe insuline koeltas wel zo gewenst. Bij veel merken snappen ze dat je liever niet wilt dat het constant opvalt dat je met deze diabetes-benodigdheden loopt te sjouwen, dus hebben ze trendy exemplaren ontworpen waarvan je door de hippe buitenkant echt niet vermoedt dat er medicijnen in zitten. Ze hebben er verschillende modellen en verschillende formaten van. Daarnaast hebben ze zelfs tassen waar je ook nog allerlei andere persoonlijke spullen in kunt opbergen. Bijvoorbeeld, een diabetes tas voor om je schouder. Deze heeft ook nog genoeg plek om wat snoepgoed in te bewaren voor als je een hypo hebt. Andere exemplaren van zo’n insuline koeltas zijn juist wat kleiner, zoals de heuptasjes. Als je echt een mini exemplaar wilt meenemen, kies dan voor een portefeuille-formaat. Daarin passen enkel je meetapparatuur en medicijnen, maar hij heeft wel een formaat wat je makkelijk meeneemt. Deze gooi je bijvoorbeeld in een andere tas, voor als je nog veel meer spullen mee moet nemen. Dan is het wel zo fijn als je insuline koeltas lekker handzaam is.

Een grote insuline koeltas rugzak

Wil jij juist de hele dag op stap en moet je flink wat meenemen? Dan kan het fijn zijn om juist een grote tas bij je te hebben. Als je echter ook je diabetes-benodigdheden mee moet nemen dan is een diabetes-rugzak echt iets voor jou. Dit is een diabetes tas, maar dan in extra groot formaat zodat je er ook nog allerlei andere spullen in kunt meenemen. Er past bijvoorbeeld een laptop in, een toilettas, wat schoolboeken en persoonlijke items. Deze rugzak is ideaal voor mee naar school of als je ergens naartoe gaat voor een langere tijd. Ook voor dagjes weg is deze tas perfect. Je stopt je medicijnen in het voorvakje en de rest van je spullen (zoals een flesje water, je lunch, een vestje, etc) in het grote vak in het midden. Fijn om te weten is dat je het voorvakje waar je medicijnen in zitten er ook af kunt halen waardoor je dit kleinere tasje los mee kunt nemen wanneer dat nodig is, als je bijvoorbeeld in de avond naar een restaurant gaat. Super handig, of niet?

Diacé | Maakt je leven met diabetes een stukje eenvoudiger en aangenamer!

Over de auteur

Gerelateerde berichten