Zorgverzekering vergelijken oftewel het vergelijken van ziektekostenverzekeringen is een ontwikkeling die sinds de afschaffing van het ziekenfonds een grote vlucht heeft genomen. Behalve de ontwikkelingen op het gebied van zorgverzekeringen, heeft ook de technologische ontwikkeling natuurlijk meegeholpen aan deze trend. Tegenwoordig kan iedereen met een internetaansluiting vrij gemakkelijk online zorgverzekeringen vergelijken.

Omdat het vergelijken niet alleen gaat over de basiszorgverzekering, maar ook over de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekering, is het verstandig om van te voren goed voor jezelf duidelijk te hebben wat je zorgbehoeften zijn en wat voor soort zorgverzekering daar het beste bij past. Aan de hand van een aantal veel gestelde vragen, zullen wij een verdere uitleg geven over zorgverzekeringen en hoe je deze het beste kunt vergelijken. Daarnaast verwijzen we ook naar de vele nieuwsberichten, gerelateerd aan het onderwerp zorgverzekering, die je kunt vinden op de zorgverzekering vergelijkingssite.

Waarom zorgverzekeringen vergelijken?

Natuurlijk is de maandelijks te betalen zorgpremie een goede reden om te gaan vergelijken. Je wilt natuurlijk niet een heel jaar elke maand teveel betalen voor een zorgverzekering die je misschien toch niet nodig hebt. Het vergelijken van de premie voor de ziektekostenverzekering is dan ook de voornaamste reden die door onze klanten wordt aangedragen om te gaan vergelijken.

Behalve geld zijn er nog meer belangrijke en misschien wel belangrijkere redenen te bedenken om zorgverzekeringen te gaan vergelijken. Namelijk je eigen gezondheidssituatie. Past je huidige zorgverzekering bij je gezondheid of verwacht je misschien in de nabije toekomst andere zorg nodig te hebben? Allemaal van belang voor je keuze van zorgverzekeraar en zorgverzekering.

Waar op te letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen?

Niet alleen moet je rekening houden met je eigen huidige en verwachte zorgbehoeften, maar ook of je het belangrijk vindt dat je naar de zorgaanbieder van je eigen keuze kunt. Zorgverzekeraars sluiten namelijk met heel veel zorgaanbieders contracten, maar niet met allemaal. Het kan dus zo zijn dat je naar een zorgaanbieder wilt waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft. Wanneer je dan beschikt over een zorgverzekering zonder vrije artsen keuze (vrije zorgkeuze), dan ben je afhankelijk van de zorgaanbieders waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Bedenk dus heel goed wat voor soort polis (natura of restitutie) het beste bij jou en je zorgbehoeften past. Natuurlijk kun je altijd naar de zorgaanbieder van je keuze, het kan dan wel echter zo zijn dat de zorgkosten niet of niet geheel vergoed worden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten