Het overkomt ons allemaal – een verjaardag die we vergeten, vergeten om iets op te halen bij de stomerij en zelfs onze sleutels in de auto laten liggen – en sommigen van ons zelfs terwijl de motor nog liep. Alles van een stressvolle week tot het hebben van slechte voeding kunnen vergeetachtigheid en een slechte concentratie veroorzaken. De meest voorkomende boosdoener is echter niets anders dan een fenomeen, dat gewoon bekend staat als verstrooidheid.

Verstrooidheid wil zeggen dat de concentratie van onze geest elders is en dat je niet gefocust bent op wat je op dat moment aan het doen bent.Je kunt in gedachte afdwalen en even helemaal vergeten wat je ook al weer aan het doen was.

Verstrooidheid komt voor bij mensen van alle leeftijden; ongeacht de levensstijl, stress of een reeds bestaande neurologisch problemeen.

Dus wat is nou eigenlijk de oorzaak van verstrooidheid? Een theorie geeft onze alledaagse, routine-gedreven lifestyle die we in deze “beschaafde” wereld leven hiervan de schuld. Hoewel je elke dag vasthouden aan dezelfde routine, je leven kan stroomlijnen en je in staat stelt om meer dingen in minder tijd gedaan te krijgen, vormt het een ernstige bedreiging voor onze geestelijke gezondheid en kan het zelfs het natuurlijke verouderingsproces versnellen.

Een eenvoudige manier om even van die automatische piloot af te stappen en weer na te denken bij wat je allemaal doet, is om je routines gewoon te veranderen. Als je rechtshandig bent, probeer dan eens je tanden te poetsen met je linkerhand. Je kunt ook je niet dominante hand gebruiken om eens mee te eten en te schrijven. Probeer eens nieuwe manieren bij het oplossen van een puzzel of neem elke dag eens een ander soort puzzel. Eenvoudige afwijkingen zullen ons dwingen om gefocust te blijven tijdens de taak waarmee je bezig bent en het zorgt ook ervoor dat je je bewust bent van wat je doet.

Helaas kunnen we niet allemaal even goed dingen met onze beide handen doen en je tanden poetsen of je haar kammen met je zwakkere en minder gecoördineerde kant kan dan echt een uitdaging zijn – maar dit is precies wat je ook wilt. Als we eenvoudige afwijkingen, zoals die hierboven beschreven maken in onze routine, dwing je jezelf om je te blijven concentreren op de taak die je aan het doen bent. We kunnen niet toestaan dat we fijn afgestelde machines worden, die gewoon elke dag dezelfde routines volgen.

Verbeter het vermogen van je hersenen en je geestelijke gezondheid met de middelen die je vindt op https://concentratie-pillen.nl/.

Deze site is je eerste stap naar een beter geheugen en gratis hersenspelletjes.

Over de auteur

Gerelateerde berichten