Op dieet om zorgverzekering kosten te besparen

Ik hoorde gister op RTL nieuws er is een Fins onderzoek geweest en wat dit zegt is dat mensen met overgewicht veel eerder ziektes oplopen zoals onder meer kanker en natuurlijk suikerziekte, dan mensen met een enigszins normale BMI. De zorgkosten zullen hierdoor stijgen

Dus koppel dit aan hogere zorgkosten dat willen we besparen, want de zorgkosten in Nederland rijzen al de pan uit, en ik wil mijn steentje bijdragen door te voorkomen dat er onnodige kosten bijkomen door mijn eigen overgewicht.

Dus een paar maanden geleden ben ik begonnen met een dieet. Alsmede, ga ik vaker erop uit om te sporten en heb ik een stoelfiets aangeschaft. Het specifieke dieet dat ik volg heet Be-Slank. Het is een dieet met maaltijdvervangers en andere producten die speciaal koolhydraatarm maar eiwitrijk zijn. Ik heb maar een heel pakket besteld, deze kan hier vinden: https://be-slank.nl/product-categorie/afslankpakketten/. Daar krijg je shakes en repen bij. Maar denk ook aan speciale cornflakes, pasta, wraps. Zo heb je in principe elke maaltijd van de dag wel iets geschikts om te eten en dat is altijd fijn om daar op terug te kunnen vallen. Wat daarbij gezegd moet worden, in het begin vervang je sowieso 1 maaltijd met een shake. Ik vervang altijd mijn lunch voor een shake. Ik ben iemand die uitgebreid ontbijt in de ochtend met een krantje erbij, in de middag heb ik vaak sowieso niet zoveel honger, dus werkt prima voor mij om dan die shake te nuttigen.

De shakes zijn erg lekker moet ik zeggen. Ik als koffie leut opteer voor de cappuccino smaak. Die is echt fenomenaal kan ik je vertellen. En soms om af te wisselen doe ik een van de fruit smaken die ik er bij besteld heb zoals banaan of bosbessen. Het is echt een smaak sensatie moet ik zeggen, ik kijk elke dag weer uit naar het shake moment. De repen vind ook fijn voor in de namiddag als er dan toch soms trek komt naar zware inspanningen op het werk, dan bespaar ik me zelf een vreetbui daarmee, en dat is sowieso cruciaal.

Enfin, tot nu toe ben ik al 15 kilo afgevallen min of meer, en ik zie verdere progressie met vertrouwen tegemoet, en daarbij moet ik dan melden dat mijn uiteindelijke doel 20 kilo is om dat af te vallen dan zit ik in een goede BMI range.

Over de auteur

Gerelateerde berichten