Over enkele maanden is het alweer het eind van 2019. Dat betekent ook dat het binnenkort weer tijd is om de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken, om zodoende de laagste premie te vinden. Door in ieder geval elk jaar opnieuw een vergelijking te maken, kun je ook in 2020 met gemak enkele tientallen euro’s per maand besparen op de zorgverzekering. Benieuwd waar je voor de zorgverzekering in 2020 extra aandacht aan moet besteden? In dit artikel kun je het lezen!

Is een basisverzekering voldoende in 2020?
Verwacht je in 2020 extra medische kosten te maken, bijvoorbeeld omdat je een specialist moet bezoeken niet normaal gesproken niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed? Dan is het een goed idee om te overwegen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Je kunt een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld de tandarts en fysiotherapiebehandelingen afsluiten, maar afhankelijk van de zorg die je denkt nodig te hebben kun je ook altijd een aanvullende verzekering op maat samenstellen. Vergelijk de zorgverzekeringen 2020 in ieder geval ook altijd goed als je een aanvullende verzekering wilt afsluiten. Juist op de aanvullende zorgverzekering kun je namelijk flink wat geld besparen.

Eigen risico van de zorgverzekering in 2020
Heb je er dit jaar voor gekozen om vrijwillig een hoger eigen risico te nemen? Dan is het verstandig om aan het eind van 2019 te evalueren of dit een juiste keuze is geweest. Verwacht je in 2020 regelmatiger een arts te bezoeken, bijvoorbeeld omdat je een aantal behandelingen hebt uitgesteld tot 2020? Dan is het verstandig om aan het eind van 2019 al het eigen risico voor het volgende jaar wat lager te zetten. Verwacht je echter geen bijzondere medische kosten in 2020? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om het eigen risico nog een jaar wat hoger te laten staan.

Over de auteur

Gerelateerde berichten