Steeds meer mensen hebben een bezoekje aan de audicien nodig. Daarvoor zijn meerdere redenen aan te wijzen. Een voor de hand liggende reden is dat het leven tegenwoordig behoorlijk luid is. Op veel plekken waar we tegenwoordig komen, zoals concerten en festivals bijvoorbeeld, is het geluid veel harder dan eigenlijk goed is voor onze oren. Met name op de lange termijn kan dat ernstige problemen met je gehoor opleveren. Daar moet je echt voor waken dus. Maar misschien is bij jou de schade al gedaan. In dit stuk lees je de belangrijkste tekenen van gehoorverlies die je bij jezelf kunt merken.

Wanneer mensen ineens te zacht praten…

Is de volgende situatie voor jou herkenbaar? Je vindt vaker en vaker dat mensen te zacht spreken. Je zegt vaak dingen als:’ kun je dat herhalen?’ en he, wat zeg je?’. Vooral in drukke ruimtes waar er andere geluiden zijn dan je gesprek heb je er last van dat je gesprek niet meer goed kunt volgen. Al het geluid komt een beetje samen binnen in een grote waas. Dan heb je waarschijnlijk problemen met je gehoor, en is het waarschijnlijk slim om een afspraak te maken met een audicien, dat kan online via http://onlinehoortoestel.nl/ of persoonlijk.

Wanneer je mensen wel hoort maar niet verstaat

Een vorm van het verlies van gehoor die je vaak ziet is wanneer mensen lage en middelhoge geluiden wel goed kunnen horen, maar hoge geluiden slecht of bijna niet meer te horen. Dat zorgt ervoor dat je spraak veel minder goed verstaat. Je zult wel de klanken horen, maar de medeklinkers soms missen. Dat maakt het enorm moeilijk om mensen precies te verstaan. In die gevallen is het goed om eens voor een gehoorapparaat te kijken. Laat je online goed informeren voor je tot een aankoop overgaat.

Over de auteur

Gerelateerde berichten