Waarom zijn hoortests nodig?

Gezien de hoge kosten van een hoortoestel, is het beter dat je een ​​gehoortest aflegt om te bepalen welk toestel je gehoorverlies kan helpen voorkomen. Het type gehoorverlies wordt door je audicien overwogen voordat hij een hoorapparaat aanbeveelt. De prijs van een gehoortoestel kan, afhankelijke van het type, variëren tussen 700 en 2000 euro.

Hoortoestellen hebben veel voordelen

Gehoorverlies corrigeren

Een van de belangrijkste voordelen van hoortoestellen is dat ze alle soorten gehoorverlies kunnen compenseren. Hoortoestellen kunnen alle niveaus van gehoorverlies corrigeren, van licht tot ernstig gehoorverlies. De audioloog is de specialist die verantwoordelijk is voor het kiezen van het type hoortoestel dat het beste past bij het gehoorverlies waar je aan lijdt.

Herontdek de geluiden

Nieuwe digitale hoortoestellen zorgen voor een natuurlijke en duidelijke ontvangst van de externe geluidsomgeving, wat zorgt voor een zo goed mogelijk hoorcomfort. Hierdoor kun je met een hoorapparaat klaar en duidelijk horen. Achtergrondgeluiden of rest-geluiden worden gedempt om nuttige geluiden zoals stemmen duidelijker op te pikken. Feedbackeffecten of akoestische interferentie, zoals bij oudere hoortoestellen, zijn nu zeer zeldzaam geworden.

Je sociale contacten herstellen

Gehoorverlies zorgt er voor dat jij je geïsoleerd voelt. Als je door gehoorproblemen geen toegang hebt tot alle discussies, voel je je al snel uitgesloten. Door een gehoorapparaat te dragen, kun je je sociale leven weer opbouwen. Je kunt weer deelnemen aan gesprekken en je weer op je gemak voelen. Door het hoortoestel te dragen, kun je het contact met vrienden herstellen of een plaats innemen tussen collega’s op het werk.

Je lichamelijk welzijn terug vinden

Gehoorverlies brengt je meestal in een moeilijke persoonlijke situatie en het dragen van een gehoortoestel kun je helpen om je beter te voelen in het leven. Fysiek welzijn gaat meestal gepaard met moreel welzijn, dat uiteindelijk ook wordt hersteld. Het geeft je meer zelfvertrouwen dan vroeger, omdat je je soms slecht in je vel en moe voelde door je gehoorproblemen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten