Dit jaar zal ongeveer een miljoen mensen na het zorgverzekering vergelijken 2021 overstappen naar een andere zorgaanbieder. Wil jij daar ook bij horen? Lees dan deze blog, zodat je weet hoe je te werk moet gaan. Het overstappen naar een andere zorgverzekering doe je immers niet zomaar. Daar moet je goed over nadenken en voor jezelf op een rij zetten wat je wensen zijn. Het is door zorgverzekering vergelijken 2021 gemakkelijk om een super goedkope zorgverzekering af te sluiten, maar dat moet wel een verzekering zijn die aansluit bij jouw behoeften.

Voorbereidingen op zorgverzekering vergelijken 2021

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan niet het hele jaar. Pas als alle zorgverzekeraars de tarieven voor 2021 hebben bekendgemaakt kun je overstappen. Dat is op 12 november 2020. Dan kun je online beginnen met zorgverzekering vergelijken 2021. Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering moet je jouw zorgbehoefte bepalen. Die hangt af van je persoonlijke situatie, zoals je leeftijd, je gezondheid, je werk, de sporten die je beoefent. Daarnaast moet je beslissen of je alle zorg wilt verzekeren, of dat je een deel van de zorg rechtstreeks aan de behandelaar wilt betalen.

Zorgverzekering vergelijken 2021 en alle zorg verzekeren

Als je geen gedoe wilt en alle zorg door je verzekering wilt laten vergoeden heb je een uitgebreide polis nodig. Dat is de verplichte basisverzekering plus een aantal aanvullende verzekeringen. Die aanvullende verzekeringen heb je nodig voor de zorg die niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed, zoals alternatieve geneeswijzen, lenzen en brillen, gehoorapparaten, tandartsen en orthodontie, fysiotherapie, etc. Door zorgverzekering vergelijken 2021 kun je dat uitgebreide zorgpakket zo goedkoop mogelijke manier verzekeren. Besef wel dat je met zo’n uitgebreid pakket bent oververzekerd. Sommige zorgonderdelen zal je gegarandeerd niet gebruiken.

Zorgverzekering vergelijken 2021 voor zorg op maat

Een verzekering voor alle zorg is kostbaar. De meeste mensen kiezen ervoor om alleen te verzekeren wat echt nodig is. Dat kun je het beste doen door eerst uit te zoeken wat er precies door de verplichte basisverzekering wordt gedekt. Als je behoefte hebt aan aanvullende zorg, zoals fysiotherapie, een bril of een tandartsbehandeling moet je uitzoeken wat je daarvoor aan behandelkosten kwijt bent. Bij het zorgverzekering vergelijken 2021 vergelijk je die behandelkosten met de jaarpremie van de aanvullende verzekeringen. Daaruit blijkt of een aanvullende verzekering financieel aantrekkelijk is.

Zorgverzekering vergelijken 2021 voor minimale zorg

Als je nooit ziek bent maak je geen gebruik van zorg. Elke cent die je uitgeeft aan zorgpremie is er in dat geval eigenlijk één teveel. Het is in Nederland echter verplicht om in elk geval een basisverzekering af te sluiten. Door bij het zorgverzekering vergelijken 2021 alleen te kiezen voor een basisverzekering kun je gemakkelijk de goedkoopste zorgverzekering vinden. Veel risico loop je dan nog steeds niet. Want als je toch een keer ernstig ziek wordt of een ongeluk krijgt, wordt vanuit die basisverzekering het ambulancevervoer plus vrijwel alle zorg gedekt. Daar hoef je je dan dus niet druk over te maken.

Risico nemen bij zorgverzekering vergelijken 2021 scheelt geld

Een extra methode om geld te besparen op de zorgverzekering doet je door het eigen risico zo hoog mogelijk te maken. Wettelijk is vastgelegd dat iedereen minimaal de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen. Je kunt dat eigen risico optrekken naar maximaal 885 euro. Dat heeft als voordeel dat de maandelijkse zorgpremie lager wordt. Hoeveel, dat kun je zien bij het zorgverzekering vergelijken 2021. Houd er in dat geval rekening mee, dat het flink in de papieren kan lopen als je bij een hoog eigen risico onverhoopt toch een keer gebruik moet maken van zorg.

Over de auteur

Gerelateerde berichten