Thuiszorg kan in verschillende situaties een uitkomst bieden. Wat voor soort situaties dit zoal zijn, wordt beschreven in dit artikel!

Wat is thuiszorg?

Laten we eerst even kort kijken naar wat thuiszorg precies is. Er is sprake van thuiszorg wanneer iemand in zijn eigen huis hulp krijgt. De patiënt hoeft dus niet te verhuizen naar een ziekenhuis of zorginstelling, maar kan in zijn/haar vertrouwde omgeving blijven. Dit vinden de meeste mensen wel zo fijn! De hulp die een patiënt krijgt bij thuiszorg, is afhankelijk van de behoeften. Zo zal de ene persoon nog veel dingen prima zelf kunnen, en zal de andere persoon bij bijna alle dagelijkse taken hulp nodig hebben. Hierbij kun je denken aan zaken als opstaan, wassen, de hond uitlaten, eten koken en medicijnen innemen. Eigenlijk vrijwel alles waarbij iemand hulp nodig heeft in het dagelijks leven kan aan bod komen bij thuiszorg!

Wanneer iemand dag en nacht thuiszorg krijgt, is er sprake van 24-uurs thuiszorg. Want ook ‘s nachts kunnen er namelijk problemen optreden. Zo moeten sommige mensen er bijvoorbeeld ‘s nachts uit om naar de wc te gaan. Voor 24-uurs thuiszorg kun je terecht bij Zorgservice Brabant.

Thuiszorg als tijdelijke overbrugging

Een reden om thuiszorg in te zetten kan zijn als tijdelijke overbrugging. Soms zijn er bijvoorbeeld wachttijden voor je opgenomen kan worden in een ziekenhuis of zorginstelling. Om deze tijd goed door te komen, kan thuiszorg een goede oplossing bieden. Ook wanneer je mantelzorger tijdelijk geen zorg kan bieden, bijvoorbeeld omdat deze op vakantie is of zelf in het ziekenhuis ligt, kan thuiszorg een uitkomst zijn. Weer een andere situatie is als mensen juist uit een zorginstelling of ziekenhuis komen, en het nog niet meteen alleen aan kunnen of durven.

Thuiszorg bij dementie

Ook bij dementie kan thuiszorg een goede oplossing bieden. Zo is er altijd iemand in de buurt om de patiënt in de gaten te houden. Hierbij is er dus geen risico op bijvoorbeeld het gas aan laten staan na het koken of de deur niet dicht doen bij een wandeling. Ook wordt de intensieve zorg hierbij verlicht voor de mantelzorger. Zo kan deze zich weer meer focussen op zijn/haar eigen leven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten